сряда, 22 януари 2014 г.

безсрочен безкраен wishlist

да видя Странджанската Зеленика
да гледам през бинокъл миграцията на птиците по Виа Понтика в края на август над  Атанасовското езеро край Бургас
да се разходя из полетата диви циклами в горите над Хасково
да изпътуваме с едномесечен влак цяла Европа, да слезем на всички малки тъжни гари
да изкарам една цяла снежна зима на село в Родопите и да видя дивите им кокичета
да се разходим с Роси и Бай Илия из Сребърна, да обиколим тамошните брегове на Дунава, да видя черните й лодки тутраканки
да поживея година в Синеморец
да поживея година в Барселона
да поживея година в Тоскана
да поживея година в Лисабон
да поживея година на остров Мадагаскар

през цялото време да имам нагости много приятели

така го започвам, ще го допълвам с времето... ще отбелязвам каквото е изпълнено.

12 коментара:

ernesta каза...

искам да съм гостуващ или съквартиран - в селото в родопите, в тоскана, във влака с малките гари на европа. така бихме се улисали, че току-виж сме стигнали до мароко..

Ясмина каза...

тъкмо се чудех дали да не поживеем една година и в мароко ;)))) а за тосканата - на теб разчитам, пък аз ще организирам барселонското, дето не си го избрала, но ще те завлечем със сигурност :)))

ВeСеЛиНа каза...

За Тоскана, и въобще италианско, бройте и мен. Поназнайвам и езика малко ;)
А фиордите на Норвегия?! Ах!

Ясмина каза...

:)))))) записвам те в тефтера ;)
и кво за фиордите по-конкретно - цяла година ли да ходим или? :)))

ВeСеЛиНа каза...

Значи с кораб из фиордите за около месец. Оттам отпътуваме към Финландия, разузнаваме и изръчкваме и стигаме до Лапландия при дядо ти Коледа. Пожелаваме си разни разнообразни и с ферибота право в Санктпетербург в зимния дворец ще ви водя и после в летния.Ще има да снимаш

ВeСеЛиНа каза...

И понеже не може само студ да берем, ще ходим в Африка да храним жирафи :))

Ясмина каза...

олееееее, става! :)))))))))))))

rossichka каза...

Край, зарази ме!!! Взимам чист лист и започвам моя списък с желания... Но понеже съм доста по-напред от теб във времето, ще планирам само по месец-два престой, със забележката "за неопределено време", ако някъде ми хареса особено много!:)
Препоръчвам ти да скокнеш и до Португалия, поне до града-приказка Синтра - най-малкото, за да усетиш какво е да изпиеш на тръгване едно кафе в артистичното Cafe Saudade!!...(Когато краката ти са като оловни, защото хич, ама хич не ти се тръгва!)

rossichka каза...

А бе, Ясминка, защо така ме разсейваш, разконцентрираш, разстройваш и разсънваш посред нощите? Но най-вече - размечтаваш!...хххххххх

Ясмина каза...

аааа, Роси, покрай теб се подсетих за още нещо, което обмисляхме с Бай Илия - ходенето до Сребърна :)))) нещо даже смътно помня, че и бусче щяхме да наемаме, за да обиколим района, щото щяхме да сме цяла тумба :))) а това за Португалия също си го мислех, но за Лисабон, щото скоро четох бележки на Г.Г. от там и много ми се прииска.. Синтра, викаш :)))) записвам :))))))))))
и последно - ами знаеш ли как ще се радвам да видя и други изпълними уишлистове, че даже може да си крадна нещо, ако го напишеш... щото като си погледна моя, малко ми е еднопосочен предимно в път, но в момента за друго не се сещам, което да ми се иска да направя със себе си :)))

rossichka каза...

Ами тя Сребърна си е на мястото... Значи остава ние да се надигнем. Само малко да запролети, че да има какво да се гледа!
А Синтра е на половин час с влакче от Лисабон!:) Имам пост за нея...

Ясмина каза...

то всичко си е на мястото :)))) остава ние да се вдигнем, да :))))