петък, 20 април 2012 г.

Пролетен кюфтацинг

никак не обичам да готвя, но понякога се получават вълшебства:


 -  три големи селски картофа на по-ситното на рендето
 - по стръкче пресен кромид и  чесън, нарязани на ръка
 - голяма китка магданоз от градината на баба, ситно нарязана 
 - и копър, и копър :)
 - две - три яйца - бабини пак.
 - около 100 грама сиренце
 - коприва около един пакет - от градината пак на бабет - или колкото има- попарена във вода, докато заври

всичкото се смесва и в керамична тава се пържи/пече, шльокнато с ръка на малки хапки... и с много много много малко олио на дънцетОУ :)

става ужасно грухливо мезе за бяло винцОу :)

6 коментара:

ernesta каза...

много апетитинг! ще запиша рецептинга!

Ясмина каза...

:)))))само не прекалявай с белия винцинг, като мен :)

angie каза...

Аааааааааа размазингцц ццц цъ!:))
обожава кюфтацинг!ъм те изглеждат по-апетитни от местните Жу! голямо млЯс от мени и наздраве!:)))

Ясмина каза...

Жууу, не ме провокирай, днес съм трезвеник :))))))

Dim каза...

ама ти много дразниш,да знаеш:)сега и аз ще трябва да кюфтацвам:)изглеждат неустоимо...не обичаш да готвиш,но явно ти се получава:)но не го прави много често - че няма да е вълшебно:PPPP

Ясмина каза...

оо, непременно ги опитай, аз утре мисля да правя пак, че много коприва, много нещо :)))