събота, 18 декември 2010 г.

2010-та бъркотия

всъщност започна съвсем по план, с очаквано февруарско пътуване до Лондон, нагости на Лидка и нейните шапки и смайващи истории за един друг свят на клоуни, артисти, стари грамофони и фестивали по зелените английски полянипосле край Валтава навърших неусетно 37, взирайки се в лебедипрелитайки над разноцветни покривилюлеейки се в светлинитебродейки из тесни нощни улички и безистените на зимното Прагунте


с други двама щури извънземни се открихмепри изгрева на Камен Бряг, в началото на май, сред песните на чучулиги и влудяващия мирис на пролетни полета, пълни с мащерка и билки. мислех, че в тревата няма да има птици. но къде ти - неможех да си чуя мислите от техните възбудени нощни разговори и песниохлювче, полазило стъклото на колата, прелива в утрото на цветовете на морското небеа ние сме тук, за да видим дивите божури по брега на Яйлатапосле отпрашваме към Синеморските диви макове, та чак до Силистар и състояние на тъмносиня безтегловност на брега на майското море..................

..
и изведнъж новината - ще имаме бебе! учудена съм в себе си, невярваща, незнаеща и едновременно усмихнато уплашена. ами сега? ще жертваме ли свободата? но тя си е вътре в нас, няма да я загубим, ако не я изгоним сами.
бебе! :))) като нова чудна приказка звучи.....

***

преустройството, което се наложи - затворих магазина и станах рентиер. тъжно ли ми е? не мисля. омръзнало ми беше, пък и ставаше съвсем безсмислено... радвам се все пак, че идеята с хубавите бои не се затри и предадох щафетата на най-удачния човек :) магазин "Интериор" ще бъде вечен :)

********
**

Следва юни. Калифорния. небета. радост и отнесена усмивката ми, когато се замисля за мъничката семка вътре в мен...втурваме се с Ясен към Yosemite - палатки, ледени реки, гори, пустиня...а той се влюбва пак, на остров Каталина /от Влади краднах снимката долу/. мен пък за първи път ме домързява за пътешествие...
...
и ето, че решаваме да останем. година? защо пък не? за ново приключение да поживеем малко и тук - до океана на Los Angеles. България си е оттатък, няма да избяга никога...

и се гмурваме отново в лятото с неясни мисли за бъдеще, ново училище, нови улици, нови приятели, цял нов живот замалко...

и Цецо го намествам някъде в октомври и започвам да го чакам с нетърпение и да мечтая пътешествия край калифорнийските брегове и споделено радостно очакване на беба...

но уви. може би защото щеше да се случи прекалено много хубавото, то не стана.
Цецо не успя да дойде при нас.

ние с Ясен обаче все пак останахме.

а лятото за него беше пълно с морска пяна
наскитаха се с Явор по плажовекараха сърф, скачаха със скейтровиха в тикви за Halloweenдухнаха заедно свещички и се мацаха с торти на рождените си дни

хвърлиха в океана последните рози за леля Милена...
след нея, и моята миниатюрна баба Велика също замина на небето. сигурна съм - двете бдят над нас сега отгоре.......
..

пък аз лилаво се наснимах на цветяи сухи тротоарни красоти^^^^^^^^^^^
изчетох още купища книги, разходих се сто пъти до вълните с колелото.. належах се и в леглото с растящия тумбак

^^^
...

така си мина цялата година..

...

фръцка се тук с новото предколедно "бомбе" и нарисуван вратовръз на черепиза първи път участва и в училищна пиесаотива му на Ясен Калифорния...

....

обаче често съм си тъжна.
липсата, която чувствам, е огромна...

но всъщност, най-важното от всичко е, че заедно с коледата чакаме да се появи и най-малкото аптекарско шишенце в редичката. дори подаръци за него под елхата сме сложили :).. и вече не остана време за униние...защото продължаваме играта
и през Новата Тържествена Година

:)

21 коментара:

Aquawoman каза...

Омайни мигове си запечатала! :)

rossichka каза...

Вълшебна, невероятна, приключенска, красива, вълнуваща, дива, любовна, трепетна... ПРЕКРАСНА е твоята 2010-а година!!! Пази си я винаги и се сещай за нея, ако някога ти досивее... Прекрасен фоторазказ, много личен и затова благодаря, че ни го подаряваш! Целувки и весели празници с много подарци, смях и обич, Ясминка!! А Ясен наистина си изглежда на мястото!:)

Ясмина каза...

побързах да направя равносметката още преди края на годината, защото после изведнъж може да се окаже, че няма никакво време :)

Роси, така топлят твоите думи :)и наистина - държа на тези равносметки, за да се сещам после и да се усмихвам, ако ми стане безнадеждно :))

хубави мили празници пожелавам и на вас, момичета - Коледа е само след 6 дни! - с този вик ме събуди Ясен сутринта :)))

..а ние днес ще разгледаме центъра на Калифорния, пак по негово желание :))) мисля, че ще го открием, където и да се намира ;)

пепеляшка каза...

Много мило и истинско, по Ясмински нежно и поетично.....глътка красота!
Желая ти най-прекрасните празници!И очакване....
С усмивка
Пепеляшка

Петя Х. каза...

:) Но ти си си просто вълщебница. От добрите. Желая ти щастие и ново приключения - ще ги имаш.

dada каза...

хъмммм, много рано бе Итуне! Аз още не съм наясно какво да си пожелая и какво да метна в архив... :-)).
обаче..., един предпразничен гуш ти изпращам - за зареждане!
Иначе, невероятно красиво изглеждаш!

bay Ilia каза...

скитнице, с пети във мекото
прашно коловозие на пътя
колибри подхвърчащо леко
на две и десета през прътите
в тебе е вътре гнездото ти
котвата вътре е спусната
и дето и да са нозете ти
коренче можеш да пуснеш

Ясмина каза...

ееех, поете :)))))ама така си е, стига да са в гнездото и любимите хора, няма да има значение къде е то :))))

рано, Дадуне, ама не се сдържах :) само да видим беба дали няма да ми обърне надолу с главата цялата равносметка хихих :))))

Пет, Пепеляш, вдъхновени празници пожелавам и на вас. и не само празници... :)))

angie каза...

много е хубаво тук!:) и очите отдавна са ми останали в маковете Яс..и в цветовете на твоят Лондон, и в бугенвилята по тротоара.. пожелавам ви цялото щастие на света! големи сте сладури на фотките, хах!:-)

Valkocompany каза...

Eто така се прави пост - ретроспекция на една успешна година.

Анонимен каза...

"— Животът е разделен на фази. Всяка фаза е много различна от другите и вие трябва да сте в състояние да разберете какво се иска от вас във всяка от тях. В това е тайната на успешния живот."

Според Кърт Вонегът ("Майка нощ") това е откровение от Адолф Айхман.


Твоят живот е успешен, Арлина :-*

Ясмина каза...

не знам дали думата "успех" е най-удачна точно в моя живот. не съм постигнала нищо особено - нито в професионален, нито в никакъв план. просто се научих да се радвам на живота, защото той е най-голямото богатство, което имам :) за да сме щастливи, трябва да ни се случват неща, непрекъснато, да сме ненаситно любопитни и да намерим начин да огладняваме за хубавото. така мисля аз и това е моята философия :)

Жууу, сигурна съм, че и ти ще потвърдиш за точно този начин, нали? :)))
благодаря ти за пожеланията, мила, скорошни хубави пътища и мили моменти пожелавам и на теб, струва ми се, че си застягала багажа вече за развяване на коси някъде на север може би?:)))

Рос каза...

Яс, не те познавам, обаче те обичам, да знаеш. Прекрасни, вълшебни моменти си имала и още по-прекрасни ще имаш. Сигурна съм. Знам, че бебка ще ти обърне света с главата надолу, но не ни оставяй, че ще страдаме от ясминова недостатъчност. Заболяването се характеризира с неприятно сгромолясване на Земята и липса на сладост в душата.

Ясмина каза...

Рос, щастлива съм че и с теб се открихме...тази година? дали наистина е така? имам чувството, че сме били заедно непрекъснато много дълго време, нищо, че не се познаваме :)))) и аз те обичам...на фурна с ориз ;)))) хихихих :))) много мили думи по мой адрес, умрях от срам :)

и... най-тържествено обещавам, че няма да заговоря само за бебета и майчинство оттук-нататък :)))))

снощи имах чести контракции за около два часа, дали пък беба не напира вече? хваща ме страх...:)

Анонимен каза...

Написаното от теб отговаря на въпроса дали живота ти е успешен. :) Разгледай блога си, както аз го правих толкова време, и ще се убедиш. Животът ти е успешен, и ще продължава да е. Щом аз го казвам, значи така ще бъде :) !

Един светец те поздравява:

http://www.youtube.com/watch?v=lBWY3bli92Y

:)

Ясмина каза...

щом ти го казваш, така да бъде :)

....

товА е концерта, да! нивгаш няма да му се наситя!

angie каза...

потвърждавам!:-)
Ясминко позна и останалото, този път доста далече:))
ей това с контракциите нещо и мен ме стресна.. уфф.. стискам палци:-)

Ясмина каза...

къде? къде??? :))) да не отиваш при дедА ти Коледа?!? ;))) и да направиш много снимки, ей :)))

а аз си лежа и гледам много да не се напъвам сега, че да стане малко по-голяма беба, с това наддаване само 4-5 кила за цялата бременност, незнам дали няма да излезе някое съвсем мъниче и ще се напъна да го износя колкото може повече :)

angie каза...

.. или той при мен? какво са - разстоянията..:))
с пръстен 4ри диаманта! хаха, никога не съм гледала такъв филм, Яс.. пък на мен любимият ми е - тъмно лилавияя аметист.. вписваме го в новата рубрика - Неслучайности! мм

Ясмина каза...

скорпионите танцуват сами, нали, Жу?... "ела и не се плаши" е достатъчно...

angie каза...

.. :)