четвъртък, 9 септември 2010 г.

Първи учебен ден

на Ясен в Moffett School. вълнения още от снощи. приготвени предварително нови дрехи и раница. неспокоен и лек е сънят ми...


снимка за спомен, преди да потеглим. тумбака вече в шестия месец.класът на Ясен. училище без прозорци. от двора направо в класната стая влизаш.

а тя прилича на деЦка - осведомява ме, когато го вземам следобяд. щастливо ухилен, разказва възбудено. петима приятели вече имал, сред тях и най-добрият му. посочил къде е тоалетната и така се класирал на първо място.
смея се...
и ми е радостно, че никак не се уплаши :)

9 коментара:

Aquawoman каза...

Колко е хубав, усмихнат и лъчезарен! :) Хайде наслука и СВЕТЛИНА ПО ПЪТЯ!

rossichka каза...

Направо ми се доплака... Колко лесно се адаптират децата! Да му е светло, възторжено и леко като песен! На мама - също!!

angie каза...

всеки път баба ме изпращаше с плисната вода пред вратата за - наслука:) като гледам на снимката тази умиляваща върволичка май ще ми трябват доста чаши:)) а вие сте толкова сладки двамата.. много топли усмивки и попътен, Яс!:-)
ъм, а това школо има ли си поне от вътрешната страна прозорци?:))

Дамски парфюми каза...

Много вълнуващо! Хубаво си е първи учебен ден.... М№

Рос каза...

Много сте красиви. И двамата. И смели. И двамата :)

bay Ilia каза...

много сте хубави и двамцатааааа! прегърнати от онези ми ти гигантски листи папируси, подпрени от онази ми ти стена как се държите един за друг! все така!
а ти, платноходке, наистина си прелестна :)))

колкото до училището без прозорци - ми килийно училище, бе :)))

Ясмина каза...

пораснаха ми уШите от вашите комплименти :)))))))) и тумбака се размърда кокетно ;)

..а школото няма никакви, ама съвсем никакви прозорци, само по една врата на стая и това е - от осем сутринта, до два и половина следобяд - на луминесцентно осветление. и само две междучасия, толкуз. но пък учебните занятия приличат по-скоро на игра, няма сухарски лекции. и учебниците си стоят само в класната стая, вкъщи се връщат само листа от задачите за деня :)

angie каза...

каква е идеята да няма прозорци? по-защитени ли ги прави децата това:)

Ясмина каза...

това ми е едната хипотеза - защитени от ...война? другата е изобилното Слънце. може пък да им пречи, знам ли.... разпитах, но никой не знае. чудех се дали не е и заради земетресенията, но не виждам логиката на безпрозорието в това.
..много е странно - всяко дете има нужда от много слънце, за да расте. а така са и детските градини тук...