сряда, 5 март 2014 г.

Рожкови рошавости

никога не съм предполагала, че ще успея сама да си отъркалям "шоколадови" бамбоняци. при това толкова безумновкусни, че чак не ми се повярва.. но се оказа даже лесно. даже бързо. даже интересно. здравословно. на всичкото отгоре и сурово. че и вегетарЯнско. ако се махне меда, даже и веганскоу ;).  много рецепти изчетох, докато в главата ми се образува кашата, която изсипах в купата за месене на сладинкИ :)

и така - в началото на всичко беше половин чашка рожково брашно.

направих го на тесто, като разбърках в него доста  
стафиди,
червени боровинки,
двайсетина натурални фурми, 
много сурови слънчогледови семки, 
малко канела, 
половин лимон
и две лъжици сусамов тахан.
накрая вода, колкото да стане на меко тесто.

овалях после в накълцани орехи.

резултатът, както казах, беше божествен. но има едно задължително условие при яденето на бонбоните: трябва да се вглъбиш във вкуса, да целуваш с наслада всяка хапка, 
...със затворени очи...... :)))))


и статия за добрината на рожковото дърво  ТУК

8 коментара:

bluestorm каза...

страхотно! домашно приготвен Ferrero Rocher!
благодаря за споделянето на тази вкуснотия.

Ясмина каза...

Ferrero Rocher? :))))))))ехееее, вече и много хубаво име си имат :)))) инак рецептата търпи стоиедна импровизации, като например няколко капки ром, още сушени плодове, други видове ядки и т н... и колкото повече престоява на тесто, толкова по-вълшебни бонбони стават. може би ще е по-добре даже плодовете да са изкиснати, преди да се сложат :)

Анонимен каза...

ама ти си родена да пишеш рецепти, бря! :D
АнтоУния :)))

Ясмина каза...

остава сега да кажеш, че си си направила бамбоните :)))))

Анонимен каза...

ама то четенето на литература няма нищо общо с правенето на бамбони ;)))
А.

Ясмина каза...

ахахахахахахах, уби ме :)))))))***

Анонимен каза...

:)
a.

Elena Kalpakchieva каза...

и заразни са,освен безумновкусни
:***