събота, 1 септември 2012 г.

Кюстендилският селски пазар

навлиза в най-изобилната си фаза. колкото по-есенно става времето, толкова по-богат и пъстър се събужда всеки ден пазара. Току-що откъснати всякакви плодове и зеленчуци, листа и билки, домашни яйца, прясно сиренце, буркани с консервирани неща и даже ракийка по сергийките на бабите или направо върху вестници по земята - всеки донесъл толкова, колкото имал. Всичките му чушки на гръб ми се иска да помъкна към вкъщи всеки път, когато минавам от там :)






няколко избрани натюрморти тук, инак истински важните кадри, направени преди две седмици, са в Този доматено-чушков албум

Кюстендил е на 90 километра от София. Иначе казано - 30-40 лева бензин и три часа общо отиване и връщане. Пазара работи всеки ден, но в сряда и събота е най-богат. Ежеседмичното пътешествие до там за зареждане на хладилника си заслужава много, най-малкото дори ще се спестят пари от разликата в цените, да не говорим за всичкото друго...





7 коментара:

Valkocompany каза...

Домат консерва подгони левче - килограма :)
Не е добре :)

Ясмина каза...

ми... сега е време да правим лютениците :)

dada каза...

татко каза, че в околността се раждали най-вкусните домати, не съм го разпитвала защо, но по детски му се доверявам. вече има и чудесни корнишони. след Мишовата, сладоледена разходка, сме там, готови за бригада :-)))))))))))))))

Ясмина каза...

трябва да започнем да организираме турове дотам с групово правене на лютеница на печката на баба :)))

dada каза...

ето нещо подобно ((-: http://scottygraham.blogspot.com/2012/08/busy-at-market.html

изгодно каза...

Много е хубаво за организма да приема само чисти екологични плодове и зеленчуци, произведени без нитрати и вредни добавки. Изгодно е да идеш до там и да си напазаруваш.

Ясмина каза...

ааахахахахахах, какъв забавен сайт! :))))))) изгодно, впечатлена съм! :)))))