петък, 20 август 2010 г.

Надникване в къщата на бебо

настроени сме празнично. дългоочакваният ден настъпи. цяла делегация пристигаме при доктора. шест чифта очи, вперени в монитора, и радостни усмивки при поява на краче, ръчичка, пръстче...

докторът е категоричен - момиче :)))))))

:)

и ето, че започваме да мислим име.
приемам предложения :))))))

34 коментара:

Владимир Иванов (krizt) каза...

Това е страхотен миг.А за името има време. Сигурен съм, че когато се появи , ще сте му избрали най-хубавото име на света.

Ясмина каза...

докато гледах екрана, ми се насълзиха очите :) наистина страхотен миг! добро утро и вълшебен ден на теб :))))

Nezzo каза...

Имената са толкова трудна и персонална работа. Преди много обичах да казвам на всички, които си мислят нещо подобно "Само помислете добре, не се хвърляйте на най-изчанченото, което чуете, защото на вас може и да ви харесва, но детето ви бая ще страда". Та от личен опит така се получи :D
Аз и моето име, като дете все се тръшках, че ще го сменя. А като знам, че майка ми била на косъм да ме кръсти Изабела...

angie каза...

иха! радвам се много ясминко:-)))
кажи после, че не познах момата;)))
татко ми е разказвал, че бил влюбен в някаква спортистка навремето, която се казвала - Анджелина, затова ми е избрал това име:)) аз не знам защо обаче бях влюбена дълго в името - Мишел дотолкова, че проверих дали мога да го сменя:)))
след време ми мина,но оттогава щом чуя Мишел ма бел.. и веднага се присещам колко исках това име:)

нещо със Ж мисля да е за бебока, Жасмине:))

Assia каза...

ех, момиче, колко хубаво. много хубаво, да си имаш и момиченце. мислете го тва име интернет-реди да бъде

Ясмина каза...

Nezzo, а ти как се казваш? :) и аз навремето не си харесвах името - Велислава, непрекъснато се налагаше да го повтарям, когато ме записват някъде, и е адски дълго, почти никога не ми достига място да си събера трите имена по разните бланки :) ..та със сигурност не мисля на бебка да е някакво засукано.

иначе просто ми беше интересно всеки какво име би сложил на своето бъдещо дете, ако е на мое място :)

Анжелко, позна веднага ти, нали неслучайно си вещичка ;) хубаво име ти е избрал тати, и Мишел звучи добре хмммм :))))

аз нещо за Яна си мислех... :) всъщност и Жасмина или Джазмин, като принцесата на Аладин, ам незнам как ще звучи това с българска фамилия. за друго име, което да съдържа Ж и да ми харесва, не се сещам, освен Жу :))))..а, сега се сетих и за Жозефин, ,...но то пък съвсем не е българско ...

Assia, привет :) ...и това трябва да следваме, да, да е ясно произносимо и на английски и на български :)

:))))
започвам да правя списък :)

Nezzo каза...

Чужди имена с български фамилии е много смотано. Аз нося испанско име и като дете точно заради това го мразех, никой не можеше да го запомни и по хиляди пъти ме питаха как се казвам. И досега си остана така, трябва да го повтарям на всички сякаш са малоумни, за това и избягвам в интернет хората да ме знаят с него, но айде, от мен да мине, на теб ще ти го издам.
Казвам се Инес.
Иначе аз за разказите си какви ли не откачени имена не измислям, но не знам защо сте се спряли на Ж, иначе на мен с Ж ми хрумва Жулия или Жулиана, Жана, Жаклин?, Жанет... Жоан, Жулия. А едно момиче, което познавам се казва Жюлвер :)

Ясмина каза...

Инес - имаш много хубаво име, наистина, аз очаквах нещо съвсем друго :))))а за Ж-то - не сме се спрели на нея, просто ми е лоюбима буква, и даже не е важно дали ще е в началото или някъде по средата на името :))) ...а всички имена с начална Ж някак звучат френски, благодаря за списъка, Жюлвер не бях чувала, хмм, и Жоан? ще ги включа в списъка :))))даже и твоето име ще включа :))))

angie каза...

Хей, Джуд..:)) сещам се още Джоан, Джоанна,Жоан също, както предложи Инес, още Дженифър, Жизел,ох.. ще се сетя още

Ясмина каза...

Джулия, как шуми шуми морето без тебе, Джулия :)))

Жоан обаче много ми влезе, повтарям си го и все повече ми харесва :)

Nezzo каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Nezzo каза...

Ето и сега всички ще започнат да ме наричат по име.. ГРРР.
Доживотна присъда...

Пък и Жоан е наистина много хубаво име, не звучи толкова френско като Жозефина примерно. (пъча се, че от мен тръгна) :d

Иначе аз с манията ми са откачени имена харесвам повече простичките, като Вероника или Яна, може и Таня, Татяна. Такива :)

Но пак ще ти издам една тайна, от най-откачените, които някога са ми хрумвали, любимо ми е Амалия.

Ясмина каза...

и аз харесвам също имена, в които има Я :) някак много женствено ми звучат :)

angie каза...

мм.. Жоан Колева - примерно? малко като Бриджит Чолакова или нещо подобно беше, вярно като - Джаки О. (Онасис):)) но пък Жоан е много хубаво, пъчи се И..опс - Нецо;))
ъм, жу, абе мъчих го с Я и Ж, но единственото което се сетих беше, помниш ли онази - Женоария:))имаше един латино сериал дето гледаха нашите на времето, с Леонсио, робинята Изаура:))
упс, ето ти едно хубаво българско - Божана. жмуто предаде и нейното да включа - Ив, също и топли поздрави. а Джулия, Джу, Джули е също много хубаво:)

Ясмина каза...

интересно, за Жаноария и аз се сетих, а беше тооооолкова отдавна :))))))))поздрави и от мен на Жму, ти колко време мисли нейното име, или ти дойде, щом като я видя? :)))
а бях се замислила също за Севда или Свидна, ноооо - никой не ги хареса :)

ernesta каза...

урааааааааа, момиче! ясмина :)

Ясмина каза...

:))))))) Ясмина си ми е много на сърце, но ще ме обвинят, че на себе си съм я нарекла :)

Nezzo каза...

Жая... има Ж, има Я, не звучи като Жоржета примерно. Ние тук, викайте таткото на помощ бре! :D

Ясмина каза...

хахахах, на таткото после ще му бъде връчен списъка да отхвърля :)) неговото предложение засега е Рада :)
Жая, хммм, не ме кефи, по-добре Жоан ;)
иначе ето го списъка дотук:

Яна
Жоан
Жасмина
Джазмин
Рада
Дара
Инес
Анджелина
Мишел
Джулия
Джу
Ясна
Сияна

dada каза...

Рада звучи страхотно и според мен, Севда - също, ама аз оставам неутрална в конкретността. причината да ти грухна, е че тази вечер рових за тема "свръхчувствителност" и попаднах на нещо, което веднага асоцирах с разпалената дискусия тук :-))
пращам ти го за съобразяване ;-)):
http://horoscope.shumenbg.com/center.php?wform=ime&s=88037300dfe2b50e30e1eb7bc5e60e0c

Ясмина каза...

я! има Жозефина тук, немога да повярвам :) мерси, Дадуне, ще прочета и целия списък с имената :)...голямо мислене ще падне май...
и...за първи път някой, освен мен, да каже, че харесва Севда :))))) ам как не съм се сетила точно теб да питам :)))

rossichka каза...

Здравей! Аз ще остана встрани от тази тема, защото мисля, че изборът на име за детето ти е много лично нещо. Трябва да имаш УСЕЩАНЕ за него. А може и детето да си дойде с името или като го видиш, да разбереш, кое му отива... Така или иначе аз харесвам звучните български имена и също като теб мисля, че малкото име трябва да се съчетава с фамилията. Вярвам, че изборът ти ще е хубав!:)

angie каза...

Йовано мари, ъм, хаха, когато му дойде времето ще разберем и трите от първоизточникът на Мига.
явно не му е дошло, но няма как да знаеш:)) та, засега държа и една Горица, а и Ния, освен Севда. чудно е Севда и натоварено с онзи български поетизъм, подобно на.. ох, много са.. списъкът до момента ти ее.. мммм.. и тази - Сияна, направо ме грабна от раз. влюби ме, наистина:)

angie каза...

и това с - Анджелината хич не си го и помисляй:))))) Инееееес, идвай на помощ:)))
поздравки от още една планина, нося ти и последно августовско зелено, а сега се мятам на океанското крайбрежие и чакам още снимки, плийЗ;)

Ясмина каза...

ооо!, чакам с нетърпение да качиш за разглеждане още зелености :)))) Анджелина-та пак таткото я предложи, нищо не съм казвала, така че - в списъка ще е допоследно хихи ;)

Роси, и аз на това разчитам - като я видя, да й позная името, но не е лошо все пак да си имам идеи под ръка. помня когато родих Ясен, изобщо незнаех предварително дори какво ще е бебето и бях измислила едно-две само женски имена, и за Ясен изпаднах в пълна безизходица, нищо не ми идваше, татко му ми носеше списъци, които зачертвах, накрая го накарах да ми донесе вестници и списания и зачетох редакционните им колегии и пак нищо... и дойде последния ден и ме хванаха натясно сестрите в болницата и ми казаха - това дете няма да излезе оттук, без да има име... :))) и да видиш как се взирах в него и се чудих и накрая ми просветна и се замислих, че то през цялото време си е било в него, просто е трябвало да го видя :)

rossichka каза...

Ето на- това е вариант, ако предварително не сте се влюбили в някое име. Аз обаче продължавам да смятам, че изборът на име е много личен момент и не искам да се меся. Стоя си в моята "shell" и няма излизане! Все пак, ако ти е интересно, Сияна ме грабна.Но това е моето усещане... Прегръдки!x

Ясмина каза...

то е ясно, че е така :))) но всъщност ми беше интересно и друго - кой как би нарекъл детето си, ако очакваше като мен сега :) не само за идеи, а от чисто любопитство дори зададох този въпрос :)))

Assia каза...

жанет е с ж

аз харесвам яна. и разли калина, ива, роси, руми, мила

дара

Анонимен каза...

от мен едно Жана!
Ж

Ясмина каза...

:))))))))вече събрах повече имена с Ж, отколкото всеки речник с имена :)))

Анонимен каза...

дЖулиЯ :))) Това е то! ;)

Анонимен каза...

...като дЖулая, диг? :)))

Анонимен каза...

...що да не е ДЖУЛАЯ, като Джулая :))) Джулай Морнинг йе бейб :)))

Ясмина каза...

...а може и Джина :) няма да казвам като какво... по залез вечер ;)