неделя, 23 ноември 2008 г.

deja vu

като онзи наш изоставен синеморски бункер над света, в който си помечтахме да поживеем: Max Richter - From the Rue Vilin (music video) отварям после "Хлебарките" на Анели Ман и първото, което прочитам, е:
"всеки миг е граница"

19 коментара:

Анонимен каза...

ах, анели ман и нулевата информация за нея. помня как сама стигнах до извода, че е жена и че е българка (полът трудно се разбира от книгите й,или просто не ме е вълнувало).и все пак-дазнаеш нещо повече за нея?

Ясмина каза...

Анели Ман е мъж, художник. българин. така знам аз :)

Анонимен каза...

ами аз съм дете.ако си ясмина от клубовете на дир, то аз съм същото дете :)
странно, че е мъж, не даваше ракива признаци. тва за 'милена' го бях разбрала и сама, ама 'на милена' вече е друго нещо :)) благодаря за инфото! : )

Ясмина каза...

и аз съм същата Ясмина :)
а пък на мен си ми приличаше на мъж, най-вече след като прочетох и "Косми от пърхота на гения". иначе в "хлебарките" наистина прилича повече на жена:) но и на мен първия въпрос ми беше същия като твоя, след като разбрах, че един колега го познава - били са съученици или състуденти, непомня точно.

Анонимен каза...

най-мистичното нещо беше, че нямаше издателство и нищо. колко съм си блъскала главата как я е разпространявал таз книга..

Ясмина каза...

нали...сто пъти проверявах кориците, да не би да съм пропуснала някой невидим надпис :)

Анонимен каза...

анели ман... защо ли си мисля, че има и дрига история..

Ясмина каза...

разкажи, ако имаш нещо предвид, много съм жадна за инфо за този човек :)

Анонимен каза...

навремето познавах една милена... много я харесвах... вече почти съм сигурен, че е същото момиче, просто има много съвпадения и в двете книжлета за нея, и тя ходеше с един от академията преди много години... никога не бих могъл да ко кажа по-добре от него за нея .. тя наистина беше глухарче с боксови ръкавици...

Ясмина каза...

а какво ще кажеш за него? :)

Анонимен каза...

Хм, за него... като изключим, че той беше с момичето, което да си кажа правата след толкова години... боготворях... ама тва, както и да е.. той приличаше на супер комплексар, човек, който искаше винаги на всяка цена да бъде център на всичко, разправяше разни пълни небивалици, за да впечатлява хората.. най-много ме дразнеше, че тя се впечатляваше, и едва ли не го боготвореше, направо го боготвореше, тя беше луда по него... винаги, когато стоеше до нея се чудех.. как може това съвършено момиче да бъде с тоя тъпак... за мен беше пълен тъпак, един тъпак с едно изящно създание до него... сега като чета неговите книги си мисля, че може би наистина я е обичал много... че не е бил чак такъв тъпак... че все пак я е оценил, защото повярвай ми, тя беше/е съвършена, човешки съвършена...тя е една на милиарди... като човек, жена.. всичко... но въпреки всичко, мисля, че не я заслужаваше, беше един абсолютен комплексар... вярно в книгите, които е писал прозира нещо, някакво невероятно откровение... не знам какво да кажа...

Анонимен каза...

И още нещо за него, този път ще се опитам да бъда обективен: някак си, не беше мъжкар, говореше много, прекалено много, искаше да впечатлява и провокира хората, избираше си слаби и беззащитни за тази цел и пред тях се правеше на великия разбирач на света и великия ебач на жените, пред другите не му минаваше номерът... това помня за него

Ясмина каза...

ооо, заинтригува ме много, благодаря за откровението, определено нямах никакво инфо:) пък и ми се дощя да съм на мястото на тази Милена, като те чета как говориш за нея :) ...интересно тогава защо не се е обявил като автор на собствените си книги? ..а ти как се досети, че това не е Анели Ман, ами На Милена?

Анонимен каза...

В интерес на истината в началото мислех, че просто така се казва авторът. Въпреки че има конкретни неща за нея, в смисъл, които й се случиха, не се сетих. после ми попадна и втората книжка, там пак има нещо много конкретно, и тогава един познат ми каза кой е авторът и тогава вече нямаше съмнение кое е момичето със зелените очи, което се появява като сянка непрекъснато. е тогава схванах и На Милена. Не мога да отрека, че го е измислил доста добре, интелигентно е... и книжлетата ми харесват

Анонимен каза...

Купих си третата книга от Нисим на бул.Левски.

Ясмина каза...

трета книга!?! има ТРЕТА книга?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ура! :)))))))))))))))))))))))) веднага ще изприпкам, какво е заглавието й? :))))))

Анонимен каза...

момент. има трета книга? аз препрочитам една от двете (втората съм я загубил) и гугълвам да видя дали някой не е разказал нещо ново за анели ман и гугъл ме праща тука и е-хе, къде ме върна :- )
- косе

Ясмина каза...

Оооо, Косе, чак сега видях коментарът ти:))) третата книга така и не я открих

Ясмина каза...

Но на теб много се зарадвах, поздравииии!!!:)))