вторник, 12 юни 2012 г.

Печено новородено

"Намазваме с масло широк кален гювеч, който може да побере цялото сукалче. Измиваме и подсушаваме бебето , намазваме го с меко масло, поръсваме го със сол и черен пипер (джоджен също, ако ще го използваме) отвън и откъм коремната кухина. В коремната кухина също можем да поставим няколко цели глави чесън. Завързваме  крачетата му с бял конец, накиснат предварително във вода. Заливаме с гореща вода до половината на бебето. Затваряме с капака, замазваме го с тесто и печем само на 70С в продължение на 6-7, максимум 8 часа.  Ако нямате гювеч с такива размери, можете да поставите новороденото в голям плик за печене (от 5 до 10 кг; пробивате с вилица плика отгоре, след като сте го затворили добре) или в дълбока тава и покрийте с фолио, но фолиото да не е плътно опънато над бебето.
Гарнитура от пролетни картофчета, задушени в масло, много подхожда.
И весели Великденски празници!"

.................
 .........................

......................................
случайна рецепта за инквизиция на новородено е това. ...просто замених понятието "агне-сукалче" с "бебе-сукалче". защото бебетата са си бебета, независимо от физиономията.

...а можем ли да бъдем поне малко по-нежестоки? !

.....

някакво подобно варварско отношение и към българските мъртвородени бебенца. утре Мериeм ще промени всичко това, надявам се...

линк към Петицията

2 коментара:

Vesella каза...

Плакала съм за малко агънце. Наистина е жестоко. За другото не искам и да мисля.

Уча за изпити и от време на време се появяват някакви лицемерни патриотични изречения. Законът трябвало да се спазва за доброто на България, за общото благо, за правилно функциониране на обществото..

И ми се повръща.

Ясмина каза...

благодаря, много много благодаря за този единствен коментар по темата,... а можем да се нахраним и по друг начин да бъдем сити, нали? аз пък съм ...прегръщали са ме малки козленца преди заколение, по техния си начин, облизвайки ръцете ми, бутайки се в мен, когато бях малка и аз.. малко по-голояма от тях.

а Мерием е едно огромно поле от макове, в което ще се вглеждам непрекъснато оттук-нататък..