четвъртък, 17 юни 2010 г.

Добро утро от Калифорнийските зелки

и домати :)



рано е - поливам градината, която братишка съвсем наскоро направи в задното дворче на къщата. нямам опит в това, завъртам маркуча на "дъжд" и ръся отгоре. внимавам да не настъпя тиквичките зад себе си, които вече са готови за ядене. също и множество ранни червени доматки надничат - сорта им - "Early Girl" :)


пия после горещо кафе и потегляме с колелетата. вдъхваме мирис на познати улици, поздравяваме малките катерички.



тежки облаци надвиснали над водата. единствени хора на плажа. хвърчилото им се рее...

...

6 коментара:

rossichka каза...

Хубаво прекарване!! Надявам се всички куфари, раници и джобове да стигнат за впечатленията ти, след като главата ти се преизпълни!:0)

мислидуми каза...

Тези зелки ми изглеждат толкова вкусни, да ги наръфа човек направо ей така, небрани.

Как е лятото, Ясминке? :)

Alhzar каза...

Леле, че мрачно. Накъде в това време така...

Рос каза...

Вчера слушах някъде, че през еди-коя-си година Административният съд в САЩ обявил доматите за плодове, през еди-коя-си от Европейския съюз ги обявили за зеленчуци, а на българина като му кажеш домат, пита къде е ракията :)

Ясмина каза...

Анджи, добар вечаррр :))) питаш за първи впечатления.. ми най-първото беше доста хмм... гадно. на влизане в Детройт ми се скараха нежно, че не живея тук. трябвало да си намеря работа - казаха - да си купя къща и да си запиша детето в тяхно училище. изломотих някакво обещание, но отсега си знам, че няма да стане :)инак, както ми беше писнало от мизерията в БГ, тук ми заприлича на рая повече отвсякога, предвид и новата ми чуденка "дали пък да не остана все пак?". та така - хвърлиха ме в джаза още с първата стъпка, но пък редно си беше малко да ме побутнат да решавам каквото-щото :) та такивимитирабути засега. имам месец и половина за размисъл и пускане на фишове за джакпота, който често тук е около 40 милиона :)

Пет, лятото ще е пълно с вълнения от всякакъв вид - поне в това съм сигурна :) ти няма ли скоро пак да наминеш към БГ? :)

Роси, благодаря, ще се опитам да не те разочаровам ;))))

Nezzo - тук често сутрините са буреносни на пръв поглед, но почти никога не вали, а към обяд вече напича страшно, може би заради близостта на океана е така.

Рос, аз съм сигурна, че голяма част от тях незнаят дори, че домата не расте в магазина :)

Ясмина каза...

ох... ще го мисля много, обещавам :) гуш :)))))))