неделя, 15 юни 2008 г.

Дада


моето мъжко момиче стана на трийсет и пет :)

и много много много го обичам!

4 коментара:

dada каза...

много ГУУУУШ......... на моя Водолей, който знае как да очарова и раздава, жалко само за пола, иначе бих се борила до последна капка кръв ;)

Анонимен каза...

О, да, епичен рожден ден беше, хахах :)))))))))

Анонимен каза...

Честито и от мен, и по-малко да пада по каналите... :P

Анонимен каза...

Звездите лекуват
Според астрологията Рак е заплашен от разстройства на храносмилателния тракт и отделителната система, Лъв - от сърдечни болежки и слънчеви изгаряния, Дева - от запек и стомашно-чревни проблеми.Везни пък не бива да злоупотребяват с алкохола, бъбреците за тяхното уязвимо място.Скорпион може както да се разболее, така и да оздравее единствено с усилие на мощната си воля, но прекалената му страстност провокира заболявания на отделителната и половата система.Стрелец ще доживее дълбока старост, ако не си счупи главата по време на приключенията, по които така си пада.Козирог също ще живее дълго, ако успее да се справи с хипохондрията и пази диети.При Водолей не са рядкост счупванията и пристъпите на гадене, а при Риби много често се наблюдават варикозно разширение на вените и шизофрения.
Доскоро подобни "закономерности" се смятаха за суеверие, но... съвременните генетици, психолози и медици потвърждават връзката между месеца на раждане и живота на човека.
Неотдавна датският психолог Хелмут Ниборг от университета на Аархус доказа научно, че рождената дата на човека може да разкаже за рисковете за неговото здраве.Те се определят от сезонното състояние на околната среда, например повишен фон на инфекциозните заболявания или понижаване на качеството на храненето в периода преди и след раждането.Именно тогава се полагат основите на бъдещото развитие на организма, формира се определен генетичен материал.Генетиците казват, че дори стресът може да доведе до молекулярни изменения в ДНК, да не говорим за инфекция или диета на майката.
Разбира е, особеностите на начина на живот на човека, неговите гастрономически пристрастия, спортуването и образователното ниво може да се окажат по-важни.Но това, че децата, родени пред зимата и късната есен, имат повече шансове да запазят здравето си и да живеят дълго, за специалистите вече е аксиома.
Според резултатите от изследването, проведено от демографите Габриел Добхламър-Райтер и Джеймс Ваупел, "декемврийските деца" могат да разчитат на 4-8 месеца повече в сравнение с връстниците си, родени пред април или юни.
Немските учени са още по-щедри - вероятността да се доживее до 105 години при "декемврийчетата" според тях е 16% по-голяма, отколкото средно при техните връстници, родили се през другите месеци.
За родените през зимата е намален рискът от сърдечно-съдови заболявания, възрастов диабет и рак.При зимните деца обаче е повишен рискът от шизофрения или маниакално-депресивна психоза.Това потвърждават повече от 250 изследвания в цял свят.Броят на "зимните" пациенти на психиатричните клиники е около 8% по-висок от останалите.Австриецът д-р Джон Макгарт смята, че обяснението трябва да се търси в оскъдната слънчева светлина по време на бременността.
Все още няма обяснение за факта, че родените перз февруари и март деца обикновено се учат по-лошо.Сред тях има много аутисти, хиперактивни деца и деца със синдром на Даун.Има например хипотеза, че в САЩ причината за тази зависимост е повишената концентрация на селскостопански отровни химикали в питейната вода перз май и юни, тоест през месеците, когато става зачеването.
Забелязано е също, че родените през април и май са податливи на психични разстройства, депресия и алкохолизъм.Случаите на самоубийство се срещат сред родените пез април и май 17 на 100 по-често, отколкото сред дошлите на бял свят през есента или зимата.Те са заплашени от множествена склероза.
Дълголетниците започват да се раждат октомври.Те обикновено са и по-високи в сравнение с "летните" си връстници.