сряда, 21 ноември 2012 г.

Един Софийски лунапарк от 1967 година

..или "Защо се усмихва Мона Лиза" - филмът, който отговаря на един от най-трудните въпроси в света :))) - дипломна работа от пети курс в Чехия на нашия дядо - Здравко Драгнев :) ..... отдавна бях обещала - е, наканих се :))

4 коментара:

bay Ilia каза...

олеле, че кееееф!имаше едно момченце на стрелбището - можеше да съм аз - през 1967 бях на 7 :))) хем точно тогава бях за първи път в София, ама помня само зоологическата и варените гевреци... такъв монтаж през 67-ма... тази Сия Георгиева е невероятна бе! А дядо Здравко.... ще ми се да можех да си поговоря с него за киното... за изобразяването и показването... за гледането по принцип...... Ясминооооо!

Ясмина каза...

..и виж какви ретро мацки с прически и рокли джиткат количките :))) Лунапаркът си е бил една от най-големите забави, явно :)))
сещам се и за един бар "Луна". дядо Здравко го е посещавал често, както и всички млади кинаджии, поети, артисти... ех, какво ли е било?! :))) ..а сега кръчмата е "Сам дойдох", там знам какво е ;)))
отплеснах се, а исках да кажа - дядо Здравко има прекрасни документални филми, около 80 на брой, много ми се иска да успея да кача и още нещичко поне от нещата, които са му станали вкъщи на касети VHS...
пък ти, като ни дойдеш нагости някой ден, ще направим сбирката :)))

Dim каза...

аз пък почвам да си мисля - с този дядо,с тоз баща ,че и майка отгоре - какво да чакаме от Яната:)))))

Ясмина каза...

как какво - вероятно ще стане строителен инженер, ако не успея да я опазя от чужди амбиции ;)