петък, 21 август 2009 г.

Супа от листа

на каквото ми попадна от бабинския пазар - червено и бяло цвекло, магданоз и целина. в малка тенджерка, задължително без тефлоново покритие. преди това задушавам малко кромид лук и чесън, добавям после вода и планината листунки и чакам така да заври. накрая две обелени доматчета. без сол и подправки. не опитвам, само вдъхвам - ухае хубаво, значи е вкусно - така ме е учил Дадун :)

слагам после в купичка и поръсвам със сиренце. сигурна съм - сърбам Здраве с филийка мноого черен и твърд хляб на зрънца. вкусно е много. неочаквано, като знам колко лош готвач съм иначе :)

това, което остана, трябва да се изяде днес. без претопляне.

записвам тук, за да не забравя рецептата. зачетох се напоследък в разни сайтове за здравословно хранене, като земя на заем, например. надъхах се и от приятели. вече подбирам внимателно храната си, търся всичко да е натурално, без консерванти, без пестициди, без оцветители и тямподобни Е-та. старая се да хрупам предимно сурово, набрано от двор. харесвам се, когато ям така. лекота чувствам. и красота в тялото си повече отпреди.
само да можех малко по-малко дЖинц да пийвам... ;)

Няма коментари: