четвъртък, 23 декември 2010 г.

Две жадувани книги

долетяха при мен от България - "Зелено и златно" на Силвия Чолева и "Пясък и канела" на Александрина Георгиева. отварям страниците им и безпосочно зачитам. откривам се веднага. после затварям.

не смея да ги започна, за да не свършат...

...
иначе ми се плаче непрекъснато.
Коледа никога не е била моят празник.

8 коментара:

Рос каза...

И аз на книги се наслаждавам в момента. Настрана оставям и хартия, и глина... В истини, изречени от малко момиченце с "Книгата на Ана" и пътешествия и човечност с "Три чаши чай" на Грег Мортенсън и Дейвид Релин се срещам.
И я се опитай да не плачеш, ей тъй пък, на инат! Цунк!

ernesta каза...

и моят, не е Ясме, обаче с книга, срещи с приятели и малко мирис на канела мед и джинджифил, не е толкова зле.

Ясмина каза...

оо, Рос, добре ме подсети за Ана и мистър Бог. ше трябва да си направя списък вече, да знам какво да търся като се прибера, че да не пропусна нещо важно. а виждам - хубави книги излизат напоследък, трябва някой ден да спретнем специална тема, че да не остане нищо незабелязано :)

а то, реването - от мъка по мене си. незнам защо ей така понякога ми става жал...

Ерне, и аз искам като теб :)за мен най-хубавият празник е този, за който не мислиш предварително как ще се случи. просто се събуждаш сутринта и правиш това, което ти харесва цял ден и което ти хрумва на момента... твоят джинджифил някак така ми прозвуча - много истински :)

Жууууу :)))))) чакам и аз :*
да оцелея от Калифорния с всичките ми органи

rossichka каза...

Ами като ти се плаче, поплачи си пък, ама после измисли нещо "за десерт", което да породи усмивка. Предполагам, че утре в празничната суетня няма да имаш време за тъжни мисли... Туве Янсон има една чудесна приказка - "Елхата". За посрещането на Коледа. Много е сладурска! По нея беше дипломната ми работа и този спектакъл е единственият, който съм поставяла много пъти. Ето още книги в списъка ти за България - тези на Туве Янсон! Бяхме си говорили по-рано за това, нали?
Аз реших да си помогна от тази вечер за коледната трапеза и започнах с варенето на ошафа. Ооо, какъв аромат! На ябълки, круши и карамфил. Докато вдишвах топлия аромат, си помислих, че това е мирисът на Коледа за мен!...
До догодина! Весел ден утре! При всички случаи ще бъде много по-различен от обикновено и това е толкова хубаво!!! Целувки, Ясминка!

Рос каза...

"Фин каза че като плачеш си миеш прозорците за да виждаш по добре" из "Ана..."

Ясмина каза...

о да, Роси, и Туве Янсон непременно :))) още - "Безопасни игли" на Петър Чухов и "От другата страна" на Галина Николова. а може би и новата на Екатерина Йосифова... :)

ошаф :) ние имаме ябълки и сливи за него. и всеки път се чудя защо само по коледа варим тази прелестна напитка..

а прозорците ги измих :)Рос, и твоите ангели много помогнаха, съвсем сериозно говоря :)

обич да имате около себе си пожелавам, момичета. много обич!
хубава вечер!

Станимира каза...

Честито Рождество, Ясмина! Пожелавам ти много обич, здраве, щастие и едно прекрасно бебе!

Това с плаченето по Коледа е нормално май. Аз или плача или се карам - вчера последното с почти всички, които видях - много богоугодно и съвсем в духа на празника, но така си е май по Коледа - изтрещяваме, но то явно имало какво да излиза, та излязло, но важното е обич да има (в крайна сметка де ;), не може всичко идеално през цялото време :).

Прегръдки от топла Коледна България, хубав празник днес и весело посрещане на Новата година! :)

Ясмина каза...

:)))нека бъде!